Ana Sayfa » Haberler » Mimarsinan OSB’de 'İvme Kredisi Finansmanı' anlatıldı.

Mimarsinan OSB’de 'İvme Kredisi Finansmanı' anlatıldı.

 Fotoğraf

Halkbank Bölge Koordinatörü Süleyman Kayan, Kredi Tahsis Bölüm Müdürü Sibel İlhan, Bireysel Pazarlama Bölüm Müdürü Cantürk Baltacı ve Şube Müdürü Ertuğ Sönmez, bölgemizi ziyaret etti. Ziyarette Başkanımız Mehmet Karabulut ile bilgi alışverişinde bulunan Halkbank heyeti, geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan İvme Kredisi ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karabulut, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın açıklamış olduğu İVME Finansman Paketi ve kredi kartları taksit sayısında yapılan yeni düzenlemeleri değerlendirerek bölge sanayicilerinin bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.
İVME Finansman Paketi hakkında bilgi veren Halk Bankası Kayseri Bölge Koordinatörü Süleyman Kayan, "Ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi, böylece ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanması hedefiyle İVME Finansman Paketi oluşturuldu. Makine üreticilerine yönelik kredide hedeflenen sektörlerde yerli malı niteliğini taşıyacak makine imalatı yapan, yapacak firmaların yatırım ve yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyaçları karşılanacak. Hammadde/ara malı üreticilerine yönelik kredide hedeflenen sektörlerde üretimi/üretim potansiyeli bulunan hammadde/ara malı imalatı yapan firmaların komple yeni yatırımları ile bu çerçevede yatırım yapacak firmaların yatırıma bağlı işletme kredileri ihtiyacı karşılanacaktır. İşletme kredileri sadece yatırım kredisi ile birlikte tahsis edilebilecektir” dedi.
Kredi vadeleri hakkında bilgi veren KAYAN, “İşletme kredilerinde azami 1 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 5 yıl vade, yatırım kredilerinde azami 2 yıla kadar anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 10 yıl vade uygulanabilecektir. Değişken Faiz Oranları DİBS Endeksli ve TÜFE Endeksli olmak üzere ikiye ayrılmaktadır" diye konuştu.
Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Karabulut ise hükümet tarafından açıklanan destekle ihracatın artarak ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacağını belirterek; "Öncelikle Cumhurbaşkanımıza hükümetimize, Hazine ve Maliye Bakanımıza ivme paketinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu destekten faydalanacak firmalar kaynağı verimli şekilde değerlendirmelidir. Bu destekle ülkemizin ihracatının daha da artacağına inanıyorum. Açıklanan kredi paketi cari açığı düşürecek ve katma değerli teknolojik üretim yapanların teşvik edilmesini sağlayacak. Bu önemli paket, sanayimiz ve yatırımcılarımıza orta ve uzun vadede çok faydası olacak diye inanıyorum” ifadelerini kullandı.


08:49, 24.06.2019

Haber Fotoğrafları


Tüm Haberler