Ana Sayfa » Haberler » Mimarsinan OSB, hizmet ağına bir yenisini daha ekleyerek itfaiye teşkilatını kurdu.

Mimarsinan OSB, hizmet ağına bir yenisini daha ekleyerek itfaiye teşkilatını kurdu.

 Fotoğraf

Her geçen gün hızla büyüyen Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi, sanayicinin ortak sorunlarına çözümler üreten faydalı bir kurum olmak için çalışmalarına devam ediyor. Hizmet ağına bir yenisini daha ekleyen Mimarsinan OSB, kendi bünyesinde itfaiye teşkilatını da kurdu. Bölgede yer alan tesislerin yangın tehlikesi ile karşılaşmaları halinde OSB itfaiye teşkilatı müdahalede bulunacak. İtfaiye teşkilatı, son teknoloji ile donatılmış araçlar ve 13 personeliyle sanayicilere hizmet verecek.

İtfaiye teşkilatlarının 7 Kasım 2017 tarihinden itibaren resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat kesintisiz hizmet vermeye başladığı bilgisini aktaran Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Oğuzbaş, “13 personel, 2 müdahale ve 1 öncü itfaiye aracımız ile sanayicilerimize hizmet vermeye başladık. İtfaiye personellerimiz, 3 vardiya halinde 24/48 saat esasına göre her vardiyada 4’er kişi olarak çalışıyor. Teşkilatımız, iş yerlerinin yangın güvenlik önlemleri yönünden denetlenmesi ve gerekli raporların hazırlanması, proje kontrolü, yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı, yangınların söndürülmesi, kaza gibi durumlarda teknik kurtarma ve ilk yardım gibi konularda hizmet verecek” dedi.

‘Son teknoloji ile donatılmış araçlarımız ile Avrupa standartlarında hizmet vermeyi hedefliyoruz’
İtfaiye araçlarının yangın söndürme ve kurtarma hizmetlerini yerine getirecek şekilde tasarlandığını kaydeden Oğuzbaş, “1 adet, -15 dereceye inecek özellikte, 28 metre merdivenli, üzerinde hidrolik ayırıcı kesici, kurtarma yastıkları ve kurtarma ekipmanları, elektrik jeneratörü, motopomp, elektrikli dalgıç pompa, 5 ton su, 500 litre köpük konsantresi ve 250 kilogram kuru kimyevi toz ünitesi ve kurtarma vinci olan 6x4 kombine itfaiye aracını bölgemize kazandırdık. Ayrıca 1 adet 13 ton su, 300 litre sentetik, 100 litre A Class ve 100 litre B Class köpük konsantresi, yüksek hava basınçlı köpüklü söndürme (One Seven) sistemi olan 6x4 endüstriyel tip itfaiye aracını ve 1 adet üzerinde Rotfire, mikronize su ve köpük püskürtmeli yangına ilk müdahale sistemi olan öncü itfaiye aracını bünyemize ekledik. Son teknoloji ile donatılmış araçlarımız ile Avrupa standartlarında hizmet vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.
Yaklaşık bin 20 metrekarelik itfaiye hizmet binasında hizmet vereceklerini kaydeden Oğuzbaş, “Binamız, 6 adet garaj, eğitim, spor ve dinlenme salonları, teknik ofisler, yemekhane, depo, atölye gibi bölümlerden oluşuyor. Yapılacak ilave depolar ile yaklaşık 30 yıl ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlandı. İtfaiye teşkilatımızın sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyor, olumsuz bir olay yaşanmamasını temenni ediyorum” diye sözlerine ekledi.


12:09, 13.11.2017

Haber Fotoğrafları


Tüm Basın Bültenleri