Ana Sayfa » Haberler » Yön.Kur.Bşk. Abdullah Oğuzbaş’tan Üretim Reform Paketi Açıklaması!

Yön.Kur.Bşk. Abdullah Oğuzbaş’tan Üretim Reform Paketi Açıklaması!

 Fotoğraf

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasını ve OSB camiasını yakından ilgilendiren Üretim Reform Paketini onayladı. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Oğuzbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan paketin iş dünyasına hayırlı olmasını temenni etti. Oğuzbaş, büyük badireler atlatmasına rağmen hızla toparlanarak, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüyen Türkiye’nin bu reformlarla birlikte büyüme ivmesini..

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş dünyasını ve OSB camiasını yakından ilgilendiren Üretim Reform Paketini onayladı. Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Oğuzbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan paketin iş dünyasına hayırlı olmasını temenni etti. Oğuzbaş, büyük badireler atlatmasına rağmen hızla toparlanarak, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüyen Türkiye’nin bu reformlarla birlikte büyüme ivmesini devam ettireceğini kaydetti.

        Uzun süredir üzerinde çalışılan ve kamuoyunda Üretim Reform Paketi olarak bilinen ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 1 Temmuz 2017 Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirten Oğuzbaş, kanun değişikliklerinin özellikle organize sanayi bölgeleri ve sanayiciler için çok olumlu değişiklikler getirdiğini söyledi
Oğuzbaş, kanunun iş dünyasının ve üretimin üzerindeki yükleri önemli ölçüde hafifleteceğini vurgulayarak, “Kanunun onaylanmasıyla birlikte sanayicilerimizin, belediyelerden hafta sonu çalışma ruhsatı alma zorunluluğu kalktı. İşletmelerimizin organize sanayi bölgelerinde yapacakları yatırımlarda yatırım maliyetinin azaltılması amacıyla arsa tahsislerinden damga vergisi alınmayacak. OSB’ler ve diğer planlı sanayi bölgelerindeki işletmelerimiz emlak vergisinden muaf olacak. Yıllardır söylediğimiz TRT payı ise kaldırıldı. OSB’lere faaliyetleri için gerekli olan ve bakanlıkça uygun görülecek projeler için kredi verilebilecek, finans kuruluşlarından kullanılan krediler için ise kredi faiz desteği sağlanabilecek. Yine OSB’lerden KOSGEB payı kaldırıldı. Tüm bunların yanı sıra pek çok düzenlemeyi beraberinde getiren kanunla birlikte, Türkiye çok daha güçlü ve rekabetçi bir üretim yapısına kavuşacak.

        Oğuzbaş, 2002 yılında OSB’lerin kendi aralarında yardımlaşmalarını sağlamak amacıyla kurulan OSBÜK’e de ‘özel hukuk tüzel kişilik’ kazandıran kanunun organize sanayi bölgelerinin temsil kabiliyetini artıracağının altını çizerek, “ OSBÜK olarak artık OSB’lerimizi daha kurumsal bir yapıyla temsil edeceğiz. OSB’lerimizin sorunlarının çözümünde daha etkin rol oynayarak, bölgelerimizi ve ülkemizi hep beraber büyütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

        Çalışmalara destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan olmak üzere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Faruk Özlü’ye, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a, Sanayi Komisyon Başkanımız Sayın Ziya Altunyaldız ile komisyon üyelerine ve emeği geçen herkese iş dünyamız adına teşekkür ederim” dedi.


12:06, 10.07.2017


Tüm Haberler