Ana Sayfa » Haberler » Yön.Kur.Bşk. Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ'nin Star Gazetesi Demeci!

Yön.Kur.Bşk. Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ'nin Star Gazetesi Demeci!

 Fotoğraf

TEK ŞANSIMIZ ÜRETMEK!


             Mimarsinan OSB Başkanı Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ, 2015 yılını değerlendirirken, "Bizim için çok kötü geçtiğini söyleyemeyiz" dedi. Yeni yıldan daha fazla ümit beklediklerini kaydeden BÜYÜKSİMİTCİ, "Etrafımızdaki ülkelerin ve AB'deki krizin bizim morallerimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Bizim üretmekten başka şansımız yok. O ülke olmazsa başka ülke için üreteceğiz ve satacağız" şeklinde konuştu.
             Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi olarak alt yapı çalışmalarının tamamladıklarını kaydeden BÜYÜKSİMİTCİ, "Şu an ufak tefek çalışmalar yapıyoruz. Sanayicilerimiz 2015'te yatırımda  hız kesmedi.Hali hazırda 173 sanayicimizin fabrikası çalışıyor, 118 fabrikanın inşaatı da devam ediyor. Geri kalanlarda ruhsat aşamasında. 2016'da bu yatırımlarında büyük çoğunluğu tamamlanacak. Biz 2016 yılında piyasaların daha rahatlayacağını ve üretimin daha da artacağını düşünüyoruz. Bizim üretmekten başka şansımız yok. Üreteceğiz ve satacağız. O ülkeye olmazsa başka ülkeye satacağız. Biz çok üretip çok istihdam oluşturacağız" diye konuştu. 
             KRİZİN ETKİSİ AZALDI
            2015 yılında iki kez seçim yapılması, Rusya ve Irak krizlerinin ardından AB'de ekonomik krizlerin yaşanmasına rağmen AK Parti hükümetinin verdiği güvenin piyasaları rahatlattığını ve sanayicinin önünü açtığını kaydeden Mehmet BÜYÜKSİMİTCİ, "Ben 2015 yılının toplamına baktığımızda çok kötü bir yıl olmadığı kanaatindeyim. Devletimiz bu krizlerin çok çok büyüklerini geçmiş yıllarda yaşadı ve başarıyla atlattı" diye konuştu.


03:23, 15.01.2016


Tüm Haberler