Ana Sayfa » Haberler » 2. Bilgilendirme Toplantı ve Gezisi Yapıldı

2. Bilgilendirme Toplantı ve Gezisi Yapıldı

 Fotoğraf

Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesine yapılan alt yapı ve yatırımlar hakkında bilgi vermek amacıyla 21 Haziran 2008 tarihinde Kayseri ili protokolü, işadamları ve basın mensuplarından olusan heyete gezi programı düzenlendi. Bilgilendirme gezisi kapsamında fabrika ziyaretleri yapılarak elektrik dağıtım merkezlerinden birinde incelemelerde bulunuldu.

Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesine yapılan alt yapı ve yatırımlar hakkında bilgi vermek amacıyla 21 Haziran 2008 tarihinde Kayseri ili protokolü, işadamları ve basın mensuplarından olusan heyete gezi programı düzenlendi.      Bilgilendirme gezisi kapsamında fabrika ziyaretleri yapılarak elektrik dağıtım merkezlerinden birinde incelemelerde bulunuldu.


Gezinin ardından Mimarsinan OSB Bölge Müdürlüğü bahçesinde geziye katılan heyete yemek verildi. Yemekte konuşma yapan Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 1998 yılında kurulan 376 parselden oluşan Mimarsinan OSB’nin toplan 6 milyon metrekare alana sahip olduğunu açıklayan Büyüksimitçi, bölgede faaliyette bulunan 93 firmadan 18’inin üretime geçtiğini söyledi.


Bölgede yapılan yatırımlardan bahseden Büyüksimitçi, çok kısa süre içerisinde bölgede iletişim altyapısı oluşturacaklarını, Temmuz ayı içerisinde doğalgaz bağlantı çalışmalarının başlayacağını, kuyu çalışmaları ve yol çalışmalarının kısa bir süre içerisinde bitirileceğini belirterek, Mimarsinan OSB’nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.       Mimarsinan Belediye Başkanı Nail Şahin ise, yeni çıkan yasa ile belediyelerinin kapatıldığını hatırlatarak, yasanın anayasa mahkemesinden dönmesi dileğinde bulundu.         Daha sonra Kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Mimarsinan Müteşebbis Heyeti Başkanı Mustafa Boydak, Mimarsinan OSB’de 1,5 yıl içerinde inanılmaz değişiklikler olduğunu belirterek, bu ekip içerisinde olmaktan gurur duyduklarını söyledi.       Bölgenin KOBİ’ler için ideal bir ortam olduğunu belirten Başkan Boydak, “Türkiye sanayisinin gelişmesi için KOBİ’lerin gelişmesi lazım. Onun içinde alt yapı şart. Biz burada ciddi maliyetleri olan alt yapı çalışmaları yaptık. Arkadaşlarımız kısa süre içerisinde 8-10 yıllık bir iş yaptılar” dedi.     Mimarsinan OSB’nin şehrin kalkınmasına katkı sağlayacak ciddi bir cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden Başkan Boydak, Kumarlı bölgesindeki fabrikalarında buraya taşınmalarının kendi menfaatlerine olacağını belirterek, bölgenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.      AK Parti Kayseri Milletvekili Halit Öksüzkaya ülkede kriz çıkarmak isteyenlere bu yatırımların örnek olması gerektiğini belirterek, istihdam paketi gibi çok önemli bir çalışmaya imza attıklarını ancak, bazılarının suni gündemlerle bu çalışmaları gölgede bırakmaya çalışacaklarını söyledi


10:12, 14.04.2014


Tüm Haberler