Ana Sayfa » Duyurular » SKDM GEÇİŞ DÖNEMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

SKDM GEÇİŞ DÖNEMİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ

Sayın Sanayicimiz;

          Ticaret Bakanlığı (Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü) tarafından, AB SKDM Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması'nın (SKDM) geçiş döneminin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar, Avrupa Komisyonu tarafından 17 Ağustos 2023 tarihinde kabul edilmiş olup geçiş dönemi 1 Ekim 2023 tarihinde başlayacak ve 2025 yılının sonuna kadar devam edecektir.

          Kabul edilen Uygulama Yönetmeliği, SKDM ürünleri için geçiş dönemi raporlama yükümlülüklerini ve bu ürünlerin üretim sürecinde açığa çıkan gömülü emisyonların hesaplanması için geçiş dönemi metodolojisini belirlemektedir. Bununla birlikte, AB ithalatçıları ve AB dışı tesisler için yeni kuralların uygulamasına yönelik Komisyon tarafından hazırlanan rehber dokümanlar ve hesaplama şablonu da Komisyon'un (https://taxation-customs.ec.europa.eu/carbon-border-adjustment- mechanism_en)web sitesinde yayımlanmıştır.
          Konu ile ilgili Ticaret Bakanlığının yazısı ve sektör bazlı çevrimiçi seminerlerin tarih bilgileri yazımız ekinde yer almaktadır.
Seminerlere katılım için kayıt tarihi itibariyle çevrimiçi olarak kayıt olunması gerekmektedir. İlgi yazının bölgenizde yer alan katılımcılarınıza iletilmesi hususunda,

Bilgilerinize sunarız;

Detaylı bilgi için tıklayınız>>


04.09.2023