Ana Sayfa » Duyurular » SUUDİ ARABİSTAN KAMU YATIRIM FONU

SUUDİ ARABİSTAN KAMU YATIRIM FONU


Sayın Sanayicimiz;
Dışişleri Bakanlığı tarafından iletilen ilgide kayıtlı yazıda, Suudi Arabistan ile ikili ilişkilerimizin her alanda ilerletilmesine yönelik ülkemiz kurumlarınca hazırlanan Hedefler Tablosunun Suudi tarafına iletildiği belirtilmektedir.
Yazıda devamla, Suudi Arabistan tarafından Riyad Büyükelçiliğimize iletilen bir Nota’dan bahsedilmektedir.
Sözkonusu Nota’da, ülkemiz kurumlarının Suudi Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile 2023 yılında gerçekleştirmek istediği faaliyet ve projelere ilişkin bilgi talep edilmektedir.

Yazıda PIF ile ilgili aşağıdaki bilgilere yer verilmektedir:
- Dünyanın en büyük yatırım fonları arasında yer alan PIF’ın 620 milyar dolarlık fon portföyü bulunmakta ve Yönetim Kurulu Başkanlığını Veliaht Prens Muhammed bin Selman yürütmektedir.
- Havacılık ve savunma, otomotiv, ulaştırma ve lojistik, gıda ve tarım, inşaat-yapı bileşenleri ve hizmetleri, eğlence ve spor, mali hizmetler, emlak, yenilenebilir enerji, metalürji ve madencilik, sağlık, tüketim maddeleri ve perakendecilik ile telekom, medya ve teknoloji alanları dahil 13 sektörü öncelikli alan olarak belirleyen PIF'ın bünyesinde Suudi Arabistan'ın önde gelen petrol firması Aramco‘nun yanısıra NEOM, Qıddiye ve Kızıldeniz gibi mega projeler de yer almaktadır.
- PIF dünya çapında faaliyet gösteren büyük şirketlerde hisse sahibidir.
Yazıda son olarak, PIF ile hayata geçirilmesi düşünülebilecek toplantı, proje, yatırım, anlaşma ve olabilecek başka hedefler olması halinde, yapılması planlanan hedeflere ilişkin PIF ile irtibatlandırılabilecek kurumların ve bu kurumlara ait irtibat kişisi bilgilerinin Dışişleri Bakanlığına iletilmesi talep edilmektedir.
Bilgilerinizi ve Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) ile gerçekleştirmeyi düşündüğünüz bir faaliyet var ise Dışişleri Bakanlığına bildirilmek üzere 24 Şubat 2023 tarihi mesai bitimine kadar Genel Müdürlüğümüze ve kursat.olgun@sanayi.gov.tr e-posta adresine iletilmesi hususunda gereğini bilgilerinize sunarız.

Detay için tıklayınız>>


22.02.2023