Ana Sayfa » Duyurular » DOĞALGAZA ALTERNATİF YAKIT KULLANIMI

DOĞALGAZA ALTERNATİF YAKIT KULLANIMI

Sayın Sanayicimiz;

Son dönemlerde doğalgazdaki fiyat değişimleri katılımcılarımızın alternatif yakıt arayışına girmesine neden olmuştur. Bilindiği gibi 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu;
Madde 20 - “OSB’de yer alan kuruluşlar, altyapı ihtiyaçlarını OSB’nin tesislerinden karşılamak zorundadır. OSB’nin izni olmaksızın altyapı ihtiyaçları başka bir yerden karşılanamaz ve bu amaçla münferiden tesis kurulamaz. Bu kuruluşlar kendilerine tahsis edilen altyapı kullanma hakkını başka kuruluşlara devir ve temlik edemez ve başkalarının istifadesine tahsis edemez.
Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği;
Madde 65- “OSB’de yer alan kuruluşlar, alt yapı ihtiyaçlarını OSB’nin tesislerinden karşılamak zorundadır. OSB’nin izni olmaksızın altyapı ihtiyaçları başka bir yerden karşılanamaz ve bu amaçla münferiden tesis kurulamaz.” Hükümleri amirdir.

Bu bağlamda katılımcılarımızın enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla yapılacak olan alternatif yakıtlı tesisat dönüşümlerinde ( LPG, LNG, CNG, Fueloil, Kömür, Tesis / Tank vb. ), her türlü yapım ve işletme sorumluluğu tarafınıza ait olmak üzere; OSB den gerekli izinlerin alınması, her türlü iş sağlığı ve güvenliği, imar ve yangın yönetmeliği esaslarına uyulması, proje, proje onay, yapım ve işletme kontrol ve kabul işlemlerinin EPDK tarafından yetkilendirilmiş müteahhit ve müşavir firmalarca yapılması şartıyla enerji müsaadesi verilecektir.

Gereğini ve bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla.

                                                                                        

                                                                                                                Abdül Baki ULUDAĞ
                                                                                            Bölge Müdürü   


İmzali Evrak için tıklayınız>>
  


13.12.2022