Ana Sayfa » Duyurular » ON İKİNCİ KALKINMA PLANI

ON İKİNCİ KALKINMA PLANI

Sayın Sanayicimiz;

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşundan Bölgemize iletilen yazıda;
10 Haziran 2022 tarihli ve 31862 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan "On İkinci Kalkınma Planı"^Hazırlıklarına İlişkin 2022/10 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Özel İhtisas Komisyonları ve Çalışma Gruplarının kurulmuş olduğu ve plan hazırlıklarına başlandığı bildirilmiştir.
"On İkinci Kalkınma Planı", 2024-2028 dönemini kapsayacaktır. Kalkınma planı süresinde oluşturulacak stratejiler ve hayata geçirilecek uygulamalarla refahın artırılması ve daha adil bir biçimde paylaşılmasının sağlanması, ekonomik ve sosyal kalkınmanın adımlarına devam edilmesi, küresel düzeyde süregelen ekonomik, sosyal, jeopolitik ve siyasi dengesizliklerin oluşturduğu tehditlerin bertaraf edilmesi için öncelikler belirlenecektir.
"On İkinci Kalkınma Planı" hazırlık çalışmaları kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum temsilcileri ile akademik çevreleri bir araya getirecek özel ihtisas komisyonları ile konunun uzmanlarından oluşacak çalışma grupları kurulmuştur.
Bahse konu genelge çerçevesinde oluşturulan ve yazı ekinde sunulan 26 çalışma grubunun faaliyetlerine katkı vermek üzere, OSB'niz ve katılımcı firmalarınızdan gelen görüş ve önerileriniz önem arz etmektedir.
Bu doğrultuda, çalışma grup başlığını belirterek, görüş ve önerilerinizin word formatında 30 Kasım 2022 tarihi mesai bitimine kadar Kuruluşumuz onikincikalkinmaplani@osbuk.org.tr elektronik posta adresine
gönderilmesini rica ederiz.
Saygılarımızla.

Detaylı bilgi için>>


16.11.2022