Ana Sayfa » Duyurular » OSBÜKBULUT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

OSBÜKBULUT BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

SAYIN SANAYİCİMİZ;
          Günümüzde dijital ortamlara taşınan iş süreçleri beraberinde büyük hacimli veri ve bilgilerin de üretilmesine neden olmaktadır. Aynı zaman da bu veri ve bilgilerin siber saldırılardan korunması için her kurum/işletme ayrı ayrı güvenlik önlemleri almak için yatırım yapmaktadır.
          Bu kapsamda Kuruluşumuz, OSB ve katılımcı firmalar ile çalışanlarını da kapsayacak biçimde veri güvenliği ve yedekleme altyapısının kurulması için girişimlerde bulunmuştur. OSBÜKbulut adı verilen teknolojik altyapı, Net DataSoft Bilişim Teknolojileri Ticaret Ltd. Şirketi işbirliği ile kurulmuştur. OSBÜKbulut Türkiye'deki sunucular üzerinde çalışacak olup KVKK kapsamındaki tüm gereklilikleri yerine getirecek teknolojik ve hukuksal altyapıya sahiptir. OSBÜKbulut platformu kapsamında aşağıda özetlenen hizmetler bölge müdürlüklerimiz, katılımcı firmalar ve tüm çalışanlar tarafından kullanılabilecektir.

a. Yedekleme (Back-Up) Hizmetleri: OSB'lerimiz ve katılımcı firmalar veri, bilgi ve belge yedekleme işlemlerini kota bazlı alanlar kiralayarak yapabilir veya kendi sunucuları üzerinde olacak biçimde yönetebilirler. Benzer biçimde çalışanlarda kendi yedeklerini OSBÜKbulut üzerinde tutabilirler.

b. Bulut Drive Hizmetleri: Son kullanıcının web ve mobil cihazlar üzerinden güvenle veri erişimlerini sağlayabileceği bu platformda, bölge müdürlüğü ve katılımcı firma çalışanları için ortak çalışma alanları kurabilir, yetkilendirmelere bağlı olarak bilgi ve belge paylaşımı yapabilir.

c. Sunucu Altyapı Hizmetleri : Osb'lerimiz ve katılımcı firmalar her türlü sunucu ihtiyaçlarını merkezi sanallaştırma sistemleri kullanılarak donanım, sistem odası, lisans ve soğutma maliyetlerinden tasarruf sağlayacak biçimde giderebilir ve kendi uygulamalarını yükleyebilirler.

d. Web-Mail Hosting Hizmetleri: OSB'ler ve katılımcılar web sitesi sunucu ve e-posta sunucu ihtiyaçları OSBÜKbulut üzerinden giderebilirler.

e. Bulut ERP Hizmetleri: OSB'lerimiz ve katılımcı firmalar ihtiyaç duydukları başta muhasebe uygulamaları olmak üzere birçok uygulamayı OSBÜKbulut üzerinden kullanılabilirler.

f. Antivirüs / DLP Siber Güvenlik Hizmetleri: OSBÜKbulut platformuna yüklenen veri, bilgi ve belgelerin KVKK kapsamında korunmasına ilişkin Siber Güvenlik Ürünlerin kullanılması, sunucu ve kişisel bilgisayarlardan periyodik yedeklerin otomatik alınması sağlanabilir.

OSBÜKbulut hizmetinin tanıtılması için 28.07.2022 Perşembe günü saat 10:30'da aşağıdaki bağlantı adresinden çevrimiçi bilgilendirme toplantısı düzenlenmiş olup söz konusu toplantıya OSB'nizin ve firmalarınızın katılım sağlaması için gerekli duyuruların yapılmasını rica ederiz.

Toplantı Katılım Bağlantısı: https://bit.ly/3BbNE0T
Toplantı ID: 915 7030 0288
Toplantı Parolası: 701531 Saygılarımızla,

Ayrıntılı için tıklayınız>>


26.07.2022