Ana Sayfa » Duyurular » SAHA EXPO 2022 FUARI

SAHA EXPO 2022 FUARI

          Havacılık ve uzay sanayi alanındaki en önemli fuarlardan birisi olarak kabul edilen SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarının üçüncüsü bu yıl Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği yönetiminde, SAHA İstanbul iştiraki olan SAHA EXPO Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. organizatörlüğünde düzenlenecektir. 25-28 Ekim 2022 tarihleri arasında İstanbul Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde fiziken gerçekleştirilecek olan Fuar, 01 Kasım 2022-15 Şubat 2023 tarihleri arasında sanal olarak düzenlenmeye devam edilecek ve üç buçuk ay boyunca katılımcıların ve ziyaretçilerin hizmetine açık kalacaktır.
          SAHA EXPO 2022 Fuarı Bakanlığımızın yanısıra Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından da desteklenmektedir.
          Dünyanın tek hibrit 3D savunma sanayi fuarı olan SAHA EXPO 2022 Fuarının fiziki bölümü İstanbul Fuar Merkezi’nin 6 sergi salonunda, 60.000 m2’lik alanda icra edilecek; katılımcılara mevcut ve potansiyel müşterileri, iş ortakları ve tedarikçileri ile bağlantı kurma fırsatı sunulacaktır. Fiziki fuarın ardından başlatılacak SANAL SAHA EXPO, fiziki fuara katılamayan ya da iş geliştirme süreçlerini tamamlayamayan firmalara üç ay boyunca sanal ortamda 3D ürün tanıtım formatında hizmet vermeye devam edecektir.
          Fuara kamu kurumlarından temsilciler, ulusal ve uluslararası delegasyonlar, savunma bakanları, üst düzey satın alma görevlileri, ana yükleniciler, sistem entegratörleri, KOBİ'ler, hizmet sağlayıcılar, tedarikçiler, akademisyenler, girişimciler, yatırımcılar ve medya temsilcileri gibi çok çeşitli alanlardan katılımcılar, sektör profesyonelleri ve ziyaretçiler iştirak edecektir. Fuar süresince, büyük platform üreticileri ile sistem, alt sistem, komponent ve parça tedarik eden diğer katılımcı firmalar, yerli ve yabancı delegasyonlar arasında yoğun B2B toplantılarının, resmi heyetler ve katılımcı şirketler arasında G2B toplantılarının, Türk sivil ve askerî makamları ile uluslararası delegasyonlar arasında G2G toplantılarının gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Ayrıca fuar sırasında uluslararası panellerin, firma ürün/proje sunumlarının ve imza törenlerinin de gerçekleştirilmesi de söz konusu olabilecektir.
          SAHA EXPO Fuarı, KOVİD-19 salgını nedeniyle değişen koşullara rağmen 2021 yılında hem fiziki hem de sanal olarak düzenlenen dünyanın ilk hibrit savunma ve havacılık sanayi fuarı olarak icra edilmiştir. Hibrit Fuarın fizikî safhası 10-13 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nin 4 sergi salonunda düzenlenmiştir. Söz konusu fizikî fuarda;

          1) 405 yerli ve 18 ülkeden 76 yabancı olmak üzere toplam 481 firma stant açmıştır (temsilcilikler kanalıyla katılan 36 ülkeden 127 yabancı firma da dâhil edildiğinde toplam katılımcı firma sayısı 608’e yükselmektedir), Start-Up Salonunda           15 proje yer almıştır,
          2) 11 heyete mensup 29 heyet üyesi ağırlanmıştır (5 ülkeden 5 askerî heyete mensup 18 heyet üyesi ile 6 ülkeden 6 firma heyetine mensup 11 heyet üyesi),
          3) Profesyonel ziyaretçi sayısı, 17.046’sı yerli ve 597’si yabancı olmak üzere toplam 17.643 kişi olarak kayıtlara geçmiştir,
          4) 8 adet panel ve 74 adet firma ürün/proje sunumu düzenlenmiştir,
          5) 31 İmza Töreni gerçekleştirilmiştir,
          6) Katılımcılar arasında 8.483 adet planlı B2B görüşme yapılmıştır. 

          SAHA EXPO Hibrit Fuarının sanal safhası ise 15 Kasım 2021 tarihinde başlamış ve 15 Şubat 2022 tarihine kadar tüm ziyaretçilere ve tedarikçilere hizmet vermeye devam etmiştir. Fuarın sanal safhasına katılan 456 firma tarafından 536 adet 3D ürün sergilenmiş, 557 adet ürün görseli, 640 adet broşür ve 1.044 adet video paylaşılmış, KOBİ’ler ile yerli ve yabancı platform üreticileri ve delegasyonlar arasında toplantılar icra edilmiştir.
Fuar hakkında detaylı bilgiye http://www.sahaexpo.com adresinden erişim sağlanabilmektedir. SAHA EXPO 2021 Fuar Sonuç Raporu, SAHA EXPO 2022 Fuar Tanıtım Broşürü, Stant Satış Fiyatlarına dair dokümanlar ekte sunulmakta olaup, Fuara katılmak isteyen firmaların ekli Fuar Broşüründe yer alan irtibat noktaları veya info@sahaexpo.com adresi ile iletişime geçmesi gerekmektedir.
SAHA EXPO 2022 Fuarının verimliliğinin artırılması, Türk savunma, havacılık ve uzay sanayine katkılarının derinleştirilmesi, sektör ihtiyaçlarının karşılanmasında azami fayda sağlanabilmesi maksadıyla, Fuarın iligli paydaşlarınıza duyurulmasında fayda görülmektedir.

Devamı için tıklayınız>>


21.03.2022