Ana Sayfa » Duyurular » 2016 YILLIK İŞLETME CETVELİ DUYURUSU!

2016 YILLIK İŞLETME CETVELİ DUYURUSU!

Sayın Sanayicimiz;
               Bilindiği üzere 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu'nun 5 inci maddesi gereği sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin her yıl ilk dört ay içinde engeç nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetvelini Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne vermeleri zorunlu bulunmaktadır. Süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen firmalar hakkında 6948 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi uyarınca idari para cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır.
               Yıllık İşletme Cetvelini 2016 Nisan ayı sonuna kadar vermeyen firmalara 881,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.
         Sanayi işletmelerine kolaylık olması bakımından, yıllık işletme cetveli bilgilerini Kanunda belirtilen süre içinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfasından da girilebilme imkanı sağlanmıştır. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının www.sanayi.gov.tr web adresinde "E-Hizmetler" menüsünden girilerek, "Sanayi Sicil Bilgi Sistemi" tıklanarak kullanıcı adı ve parola işlemi gerçekleştirilip işletme bölümü seçilerek 2015 yılı " Yıllık İşletme Cetveli" Bilgileri girilebilecektir.
               Sanayi Sicil Belgesi düzenleniş tarihi itibarı ile iki yılda bir vize ettirilmek zorundadır.
            Unvan, adres değişikliği, ürün ilavesi ve değişikliğinde en geç bir ay içerisinde sanayi sicil belgesi değişikliği için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekmektedir. İşletmelerin faaliyetinin tamamen sonlandırılması halinde sanayi sicil belgesinin aslı Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne iade edilecektir.
Sanayicilerimize Önemle Duyrulur


11.02.2016