Ana Sayfa » Duyurular » YILLIK İŞLETME CETVELİ HAKKINDA DUYURU

YILLIK İŞLETME CETVELİ HAKKINDA DUYURU

           6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereği sanayi sicil belgesi sahibi işletmelerin her yıl ilk dört ay içinde en geç nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetvelini İl Müdürlüğüne vermeleri zorunlu bulunmaktadır süresi içerisinde Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen firmalar hakkında 6948 sayılı Kanunun 9 uncu maddesi uyarınca idari para cezası uygulanması zorunlu bulunmaktadır.

             Yıllık İşletme Cetvelini 2015 Nisan Ayı Sonuna Kadar vermeyen firmalara 835,00 TL idari para cezası uygulanacaktır.

           Sanayi işletmelerine kolaylık olması bakımından, yıllık işletme cetveli bilgilerini Kanunda belirtilen süre içinde, Bakanlığımız web sayfasından da girilebilme imkanı sağlanmıştır.

             Bakanlığımızın www.sanayi.gov.tr web adresinde "E-Hizmetler" menüsünden girilerek, "Sanayi Sicil Bilgi Sistemi" tıklanarak kullanıcı adı ve parola işlemi gerçekleştirilip, işletme bölümü seçilerek 2014 yılı "Yıllık İşletme Cetveli" bilgileri girilebilecektir.

             Sanayi Sicil Belgesi düzenleniş tarihi itibarı ile  iki yılda bir vize ettirilmek zorundadır. 

             Unvan, adres değişikliği, ürün ilavesi ve değişikliğinde en geç bir ay içerisinde sanayi sicil belgesi değişikliği için il müdürlüğümüze müracaat edilmesi gerekmektedir. İşletmelerin faaliyetinin tamamen sonlandırılması halinde sanayi sicil belgesinin aslı il müdürlüğüne iade edilmesi gerekmektedir.
Sanayicilerimize ilanen duyurulur.


06.04.2015