Ana Sayfa » Duyurular » SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU.

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİ HAKKINDA DUYURU.

T.C.
KAYSERİ VALİLİĞİ
BİLİM, SANAYİ TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ

             6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2 inci maddesi kapsamında sanayi işletmesi olarak değerlendirilen işletmelerin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra en geç iki ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıt olması zorunludur. Bir işletmenin birden fazla üretim yerinin olması halinde her üretim yeri ayrı ayrı sanayi siciline kaydedilir. Süresinde kayıt işlemlerini yaptırmayan işletmelere anılan kanunun 9 uncu maddesine göre idari para cezası uygulanması gerekmektedir.
               Resmi Gazete'nin 25 Ekim 2014 tarihli 29156 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren SGM 2014/11 sayılı Sanayi Sicil Tebliği  ile üretime geçen ve üretimde bulunan işletmelerin sanayi siciline kayıtları e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.
             On kişiden az yıllık çalışan istihdam eden ve yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri bir milyon Türk Lirasını aşmayan mikro ölçekli sanayi işletmeleri, kapasite raporu şartı aranmaksızın elektronik ortamda istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak beyan etmeleri halinde sanayi siciline kayıt olabilecekler.
         6945 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un ikinci maddesi ile 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununa eklenen geçici maddeye göre; faaliyette olup olmadığına bakılmaksızın sanayi işletmelerinden, sanayi siciline kayıt olmayanlardan 31/12/2014 tarihine kadar kayıt işlemini tamamlamayanlar hakkında Kanunun 9 uncu maddesinde öngörülen idari para cezası uygulanmayacaktır.
           Bu kapsamda sanayi sicil kaydı olmayan işletmelerin idari para cezası muafiyetinden faydalanarak kayıt yaptırmaları için e-Devlet kapısı veya Bakanlık web sayfası Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden elektronik ortamda müracaat etmeleri gerekmektedir.
           Bölgemiz sanayicilerinin mağdur olmamaları bakımından Sanayi Sicile kayıt olmayan işletmelerin Sanayi Sicile kayıt için e-Devlet kapısı veya Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden müracaat ederek İl Müdürlüğüne başvurmalarının gerektiğini duyururuz..


25.11.2014