Ana Sayfa » Duyurular » SINAİ VE TIBBI GAZ TÜPLERİ HAKKINDA DUYURU

SINAİ VE TIBBI GAZ TÜPLERİ HAKKINDA DUYURU

Sayın: SANAYİCİMİZ
                                                                                                 
                     
           Ülkemizde zaman zaman kullanımda olan sınai ve tıbbi gaz tüplerinden kaynaklanan,sonuçları çok vahim olan kazalar meydana gelmekte ve bu kazalardan dolayı bir çok kişi mağdur olmaktadır. Can ve mal emniyeti açısından sınai ve tıbbi gaz tüplerinin ilgili standartlara ve yönetmeliklere uygun olarak imal edilmesi ve kullanıcılarında uygun tüpleri kullanması gerekmektedir.
           Resmi gazetenin 31.12.2012 tarih ve 28514 sayılı nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar Yönetmeliğinin (2010/35/AB) Kullanıcının Yükümlülükleri başlıklı 10. Maddesinde; “Kullanıcı, sadece ADR ve bu Yönetmelikte belirlenen gereklere uygun basınçlı ekipmanın risk oluşturduğu hallerde mal sahibini ve aynı zamanda yetkili kuruluşu (Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürğü) konu ile ilgili olarak bilgilendirmek zorundadır.” denilmektedir. Yönetmelik taşınabilir basınçlı ekipmanların kullanıcılarına da yükümlülükler getirmektedir.
           Bu nedenle can ve mal kaybının yaşanmaması ve mağduriyetlerin önlenmesi bakımından, ilgili standartlar ve Yönetmeliklere uygun tüp kullanılması ve ihtiyaç duyulan tedbirlerin alınması gerekmektedir.
                                                                                        
                                                                                              


30.05.2014