Ana Sayfa » Duyurular » ASANSÖR MUAYENELERİ HAKKINDA DUYURU!!.

ASANSÖR MUAYENELERİ HAKKINDA DUYURU!!.

Bölge Müdürlüğümüz; 18/11/2008 tarih ve 27058 sayılı resmi gazetede yayımlanan(değişik Madde RGT. 05/11/2011 RG. NO:28106) ASANSÖR BAKIM VE İŞLETME YÖNETMELİĞİ’nin 10.Maddesine göre yapılması zorunlu olan yıllık kontrollerin A Tipi Muayene kuruluşlarına yaptırılması ile ilgili olarak; A tipi Muayene Kuruluşu olan AB-0134-M sertifika numaralı TSE (Türk Standartları Enstitüsü) ile protokol imzalanmıştır.

Sanayicilerimiz Bölge sınırları içerisinde bulunan asansörlerinin yıllık muayenelerini; TSE Kayseri Müdürlüğü’ne müracaat ederek yaptırmak zorundadırlar.

Asansör Muayene Ücreti;

Periyodik Kontrol Hizmet Bedeli protokol süresince ; 150 TL + KDV ücret üzerinden TSE tarafından tahsil edilecektir. Ayrıca 5. Kattan (5 durak) sonraki her bir kat için 10 TL + KDV ücret tahsil edilecektir.

İlk muayene sonucunda belirlenen eksiklikler bina yönetimince 2 ay içerisinde giderilerek bu durum TSE ye bildirilirse yapılacak olan 1. Kontrolden ücret talep edilmeyecektir. 2 ay içerisinde olmak kaydı ile giderilen eksikliklerden dolayı yapılacak olan 2. Kontrolde 100 TL + KDV ücret alınacaktır. Yine 2 ay içerisinde, 2.kontrolde de eksiklikleri giderilmeyen ve 2 ayı aşan süredeki her türlü kontrolde ücretlendirme ilk muayenedeki gibi yapılacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar asansör muayenesi yukarıdaki esaslara tabii olmak kaydı ile ücretlendirilmesi TSE yönetim kurulunun belirleyeceği kararlara göre uygulanır.


14.04.2014