Ana Sayfa » Duyurular » SANAYİ TEZLERİ DESTEKLEME PROG...

SANAYİ TEZLERİ DESTEKLEME PROG...

T.C.

KAYSERİ VALİLİĞİ

BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ



Sayı        :79142275 - 703.01/374                                                                                                      20/02/2014

Konu     : Proje Anket Çalışması Hakkında



Bilindiği üzere, Ülkemizde üretimin artması  ile birlikte ara malı ithalatı da artmakta bu da cari işlemler açığını yükselterek , sürdürülebilir büyüme için bir risk oluşturmaktadır. Hem cari işlemler acığını azaltmak hem de ihtiyaç duyduğumuz yüksek büyüme oranlarını korumak için üretimde, özellikle ara mal üretiminde yerli katkı oranını yükseltmenin kaçınılmaz olduğu aşikardır.

Ülkemizin cari işlemler açığının azaltılmasına ve ilimiz sanayisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla; İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu ve iştirakçisi bulunduğunuz, Kayseri'de bulunan organize sanayi bölgelerinde ve civar ilçelerde, ithal edilen ara mallarını üreten/ üretme potansiyeline sahip firmaların anket yoluyla tespiti, anket sonuçlarının analizi ve rapor edilmesi, sonrasında  SAN-TEZ, TEYDEP vb. proje üretebilecek firmalar ve ilimiz üniversite akademisyenlerinin bir araya getirilerek eşleştirilmesi faaliyetlerini içeren "Sektörlerde Ara Malı İthalatının Azaltılmasına Yönelik Araştırma Projesi (SAMİP)" proje teklifi, ORAN Kalkınma Ajansı 2013  Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında kabul edilerek 13.01.2014 tarihi itibariyle uygulanmaya başlanmıştır.

Proje kapsamında, Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin sanayi işletmelerine yönelik olarak uygulayacağı anket  çalışmasına, sanayicilerimin göstereceği ilgi ve anket sorularına verilecek cevaplar, İlimizde söz konusu ara mallarına ait profilin çıkartılması ve sanayici-akademisyen eşleştirme faaliyetine zemin teşkil etmesi açısından önem arz etmektedir.

Ülke ekonomisine ve İlimiz sanayisinin gelişimine katkı sağlayacağı düşünülen anket çalışması hakkında odanıza/organize sanayi bölgenize üye sanayi işletmelerinin, web sayfası, e-posta veya kısa mesaj yoluyla bilgilendirerek ankete katılımın teşvik edilmesi hususunda

Gereğini rica ederim.



Kamil AKÇADIRCI

Bakanlık Müşaviri İl Müdür V.


14.04.2014